به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی رنجبرشیرازی، رایزن فرهنگی كشورمان در سوریه همراه با نادر آزاد، وابسته فرهنگی ایران و مدیر مركز فرهنگی لاذقیه، با حضور در دانشگاه تشرین لاذقیه سوریه و گفتوگو با مسئولان این دانشگاه، راههای توسعه مناسبات و همكاریهای علمی و فرهنگی را بررسی كردند. گزارش برخی از این دیدارها در ادامه منتشر میشود.
دیدار با رییس دانشگاه تشرین
رایزن فرهنگی كشورمان ضمن حضور خود در دانشگاه تشرین، همراه با وابسته و مدیر مركز فرهنگی لاذقیه و همچنین سید ایمن زیتون، مدیر مجتمع رسول اعظم (ص) با هانی شعبان، رییس دانشگاه تشرین در لاذقیه دیدار و در خصوص پیگیریی ایجاد شعبهای از دانشگاه فارابی در لاذقیه سوریه، با وی گفتوگو كرد.
در ابتدای این دیدار هاین شعبان، در سخنانی به ضرورت تبادلات فرهنگی میان دو كشور اشاره كرد و اعزام دانشجویان سوری به ایران را امری مورد تأیید نظام سوریه دانست و در ادامه هم توسعه روابط علمی و دانشگاهی را با ایران خواستار شد.
سپس رنجبرشیرازی، رایزن فرهنگی كشورمان به حمایت همهجانبه ایران از سوریه در همه زمینهها اشاره كرد و خواستار توسعه روابط علمی و فرهنگی با سوریه شد. وی بیان كرد: تاكنون تعداد زیادی از پروندههای داوطلبان سوری برای ادامه تحصیل در ایران مورد بررسی قرار گرفته و پرونده داوطلبان واجد شرایط، برای بررسی در شورای بورس به كشورمان ارسال شده است.
رنجبرشیرازی ادامه داد: البته با توجه به اینكه برخی از داوطلبان سوری برای فرار از سربازی به اخذ بورسیه و حضور در ایران روی آوردهاند، خطاب به رییس دانشگاه تشرین لاذقیه، گفت: امید است در سفر شما به ایران و در دیدار با مسئولان، دو مورد را پیگیری كنید؛ یکی در خصوص بورسها و شرایط اخذ آن تا از طریق توافق جامع با وزارتخانههای ذیربط طرفین امور بورسها روانتر شود، دیگری در مورد پیگیری ایجاد شعبهای از دانشگاه فارابی در لاذقیه که پیش از این توافقات اولیه آن انجام شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز خون مردم سوریه و ایران در حمایت از سوریه و محور مقاومت درهمآمیخته و با همت عالی شما و همكارانتان در عرصه علمی نیز امور رو به جلو در حركت است.
وی همچنین بیان كرد: در صحنه منطقهای و بینالمللی، همواره مسئولان ایرانی نام سوریه را به زبان آورده و پیگیر دفاع همهجانبه از حقوق مردم سوریه بوده و اجازه دخالت در امور داخلی سوریه را به دولتهای خارجی نمیدهند و همین امر دولتهای غربی و برخی دولتهای عربی را عصبانی كرده است.
رایزن فرهنگی كشورمان در پایان سخنان خود به ضرورت ایجاد بسیج اساتید و دانشجو در سوریه تأكید كرد و این امر را در قالب فعالیتهای اجتماعی ضروری در دانشگاههای سوریه برشمرد.
در ادامه نادر آزاد، وابسته و مدیر مركز فرهنگی لاذقیه با توجه به دیدار پیشین خود با رییس دانشگاه تشرین، در خصوص ضرورت توسعه زبان فارسی در لاذقیه به امكان تدریس در مدارس فارغالتحصیلان زبان روسی مؤسسه عالی زبانهای دانشگاه تشرین اشاره كرد و خواستار ایجاد شرایط مساوی با زبان روسی برای فارغالتحصیلان زبان فارسی شد.
دیدار با دبیر شاخه حزب بعث دانشگاه تشرین
رایزن فرهنگی كشورمان در ادامه سفر خود با لاذقیه سوریه و بازدید از دانشگاه تشرین، همراه با نادر آزاد، وابسته و مدیر مركز فرهنگی لاذقیه و سید ایمن زیتون، مدیر مجتمع رسول اعظم (ص)، با صلاح علی داود، دبیر شاخه حزب بعث دانشگاه تشرین دیدار كرد.
در این دیدار که برای اولین بار بین نمایندگان فرهنگی کشورمان و این مقام سوری انجام می گرفت، ابتدا مصطفی رنجبرشیرازی، رایزن فرهنگی كشورمان در سوریه، به حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی ایران از سوریه در زمینههای مختلف و از جمله امور فرهنگی و علمی اشاره كرد و خواستار توسعه روابط علمی و فرهنگی كشورمان با سوریه شد.
وی گفت: هماکنون جهان متوجه دوراندیشی مرحوم حافظ اسد میشود که چگونه در زمان خود علیرغم بسیاری از مخالفتهای کشورهای عربی و غربی در داشتن روابط راهبردی با جمهوری اسلامی ایران، آن روابط را ایجاد و تحکیم کرد و هماکنون نتایج آن را مردم سوریه مشاهده میکنند.
رنجبرشیرازی ادامه داد: هماکنون همه ما باید به دنبال نسخه درمان برای بحران سوریه باشیم؛ همه باید به راهحل عقل برگردند و شکافهای ایجاد شده در جامعه سوریه بر اثر تبلیغات دامن زدن به طایفهگری یاید ترمیم شود و برای این امر نباید منتظر پایان بحران سوریه ماند و بهتر است نهادها و مؤسسات مرتبط با امور تحقیقاتی به ویژه در دانشگاه تشرین، برای درمان این زخمهای اجتماعی که وحدت سوریه را هدف قرار داده است، بسیج شوند و دوران پس از بحران حتی از زمان کنونی مهمتر است.
در ادامه صلاح علی داود، دبیر شاخه حزب بعث دانشگاه تشرین ضمن تأیید سخنان رایزن فرهنگی كشورمان، هم از مرحوم حضرت امام خمینی (ره) و هم از مرحوم حافظ اسد، به نیکی یاد کرد و گفت: اینکه سوریه الان سرپا ایستاده است، نتیجه تدبیر این دو رهبر است و در زمان کنونی نیز رهبر و دولت جمهوری اسلامی ایران در کنار رهبر و دولت جمهوری عربی سوریه ایستادهاند. در زمان بحران و روزهای سخت است که انسان دوست را از دشمن تشخیص میدهد و از اینکه ایران به فناوریهای جدید مجهز شده، مایه خوشحالی مردم و دولت سوریه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأكید بر اینكه سوریه از ابتدا موضع ضداسراییلی داشت، گفت: همه مردم باید تاریخ اسراییل را خوانده و بلندپروازیها آن را درک کرده و خطر اسراییل را بفهمند.
صلاح علی داود در ادامه در بخش دیگری از سخنان خود با تأكید بر رضایت سوریه از همكاری با ایران و روسیه، اظهار كرد: به این نتیجه رسیدهایم که جمهوری اسلامی ایران دوست سوریه است و این تنها یک دیپلماسی نیست.
پس از آن نادر آزاد، وابسته فرهنگی و مدیر مركز فرهنگی لاذقیه نیز ضمن اشاره به فعالیتهای این مرکز فرهنگی؛ به ویژه آموزش زبان فارسی، خواستار ایجاد رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تشرین شد.
بازدید از مؤسسه عالی زبانها در دانشگاه تشرین
خبر دیگر از لاذقیه سوریه اینكه نادر آزاد، وابسته فرهنگی و مدیر مرکز فرهنگی لاذقیه، در ادامه رایزنی با مسئولان دانشگاه تشرین سوریه، از مؤسسه عالی زبانها در دانشگاه تشرین بازدید کرد و با اوراس عثمان، رییس این مؤسسه در خصوص آموزش زبان فارسی، مذاکره کرد.
مؤسسه عالی زبانها در دانشگاه تشرین، رسمیترین مؤسسهای است که زبانهای خارجی در آن با استانداردهای لازم و با استفاده از آزمایشگاههای متعدد تدریس میشود. این مؤسسه از ۲ آزمایشگاه از ۳ آزمایشگاه مجهز زبان دانشگاه تشرین بهره میبرد و تکتک زبانآموزان از امکانات سمعی و بصری نظیر هدفون، رایانه و لوحهای آموزشی بهره برده و امکان کنترل شیوه پاسخ و حتی کیفیت تلفظ کلمات توسط استاد وجود دارد؛ بنابراین مدرک و گواهی شرکت در دورههای آموزشی آن در سوریه معتبر است.
در مذاکرات نادر آزاد، وابسته فرهنگی و مدیر مرکز فرهنگی لاذقیه با اوراس عثمان، رییس مؤسسه عالی زبانها در دانشگاه تشرین، بیان شد كه طبق توافقات خاص با وزارت آموزش سوریه (در سطح وزارتی)، فارغالتحصیلان زبان روسی مؤسسه، امکان اشتغال و تدریس زبان روسی را در مدارس این کشور دارند؛ بنابراین علیرغم هزینههای بیشتری که این مؤسسه از زبانآموز اخذ میكند، تعداد چشمگیری از داوطلبان، این هزینهها را با دید سرمایهگذاری و امکان درآمدزایی از هزینههای صرف شده، نگاه کرده و برخی زبانها به ویژه زبان روسی در آن از رونق خوبی برخوردار است.
با توجه به اینکه توسعه آموزش زبان فارسی از اهداف اولیه مرکز فرهنگی لاذقیه بوده و در دیدار وابسته فرهنگی و رییس دانشگاه تشرین به این امر اشاره شده بود، با دستور رییس دانشگاه به رییس مؤسسه عالی زبانها ـ که از مراکز آموزشی تابعه دانشگاه تشرین محسوب میشود ـ مبنی بر همه گونه همکاری با مرکز فرهنگی کشورمان در لاذقیه، در این دیدار به تفصیل در مورد شیوه زبانآموزی و زبانهای تحت آموزش و شروط و شهریههای دریافتی و ... این مؤسسه گفتوگو شد.
بنا بر اعلام این خبر، در این مؤسسه در آموزش زبان انگلیسی، مهارتهای چهارگانه با زبانآموزان کار شده و زبانآموزان برای اخذ مدرک آیلتس آماده میشوند؛ ولی به دلیل وجود بحران در سوریه، مجبورند برای گذراندن امتحان نهایی این دوره و اخذ مدرک آن به بیروت بروند. همچنین برخی افرادی که برای بورس تحصیلی در برخی کشورهای خارجی پذیرفته میشوند، دوره فشرده آمادگی زبان آن کشور را در این مؤسسه میگذرانند.
همچنین هماکنون در دوره پاییزی این مؤسسه، ۶۱۲ نفر مشغول به آموختن زبان روسی هستند و ۹ استاد که بیشتر آنها خانم و اصالتاً روس هستند، به آموزش این گروه داوطلب اشتغال دارند. ظرفیت هر کلاس از ۲۲ تا ۳۰ نفر در نوسان است و هر زبانآموز ۵ هزار لیر سوری معادل حدود ۱۵ دلار در هر ترم میپردازد.
پس از زبان روسی، برای زبان انگلیسی ۴۵۸ نفر و زبان آلمانی ۱۶۹ نفر و برای زبان فرانسه ۷۶ نفر در دوره پاییزی ثبتنام کردهاند.
نظر شما